cover2.jpg

Het nieuwe wonen

R way of living is een woonconcept dat door een bijzondere mix aan functies en bewoners op kleine schaal mensen bij elkaar brengt. Door hospitality te koppelen aan een woongemeenschap ontstaat een wisselwerking: een bijzondere ervaring, beheerd door bijzondere mensen die in ruil voor hun gastvrijheid betaalbaar kunnen wonen.

 

Het concept is flexibel, verplaatsbaar, lokaal in te vullen en snel op te zetten: een betaalbaar antwoord op de actuele wooncrisis in snelgroeiende steden.

'De stad leefbaar houden voor iedereen, dat is de droom.'

R way of living biedt een tijdelijke oplossing voor de wooncrisis. Anno 2021 is het voor bepaalde groepen, zoals starters, mensen met een laag inkomen of mensen met een GGZ-achtergrond praktisch onmogelijk om een betaalbare woning te vinden in de stad. Door het concept van R way of living krijgen ook zij de kans op een betaalbare woning. Daarbij ondersteunen de sterke bewoners de meer kwetsbaren in de community en ontstaat een wisselwerking tussen de verschillende bewoners.

 

Remco Gerritsen (1969) heeft jarenlang in vele landen voor diverse internationale bedrijven hotels & hotelketens opgezet en gerund. Hij zag in alle grote steden dezelfde trend: te weinig betaalbare woningen voor de lokale bevolking én reizigers die iets anders willen dan een traditioneel hotel.

 
gemeenschaps tuin

'Samen werken aan een doel: betaalbaar wonen.'

In ruil voor diverse werkzaamheden binnen de community kunnen bewoners goedkoper wonen.  Gewerkte uren worden omgezet in een korting op de huurprijs. Ook kunnen bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt zich extra ontwikkelen met een baan/stage in de community. Iedereen besteedt een deel van zijn/haar tijd aan de woningen en de zorg voor gasten om de kosten laag te houden en/of extra omzet te genereren. Zo kun je betaalbaar wonen. Ook biedt het de mogelijkheid om je CV aan te vullen met nieuwe werkervaringen.

 

Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld de ontvangst en verzorging van de hotelgasten, of de boodschappen doen, de website bijhouden, het beheren van de woonkamer, de organisatie van evenementen, werken in het (multifunctionele)paviljoen of het onderhoud in de gemeenschappelijke tuin.

 

'Multigenerationeel wonen: jong en oud onder één dak.'

Bij R way of living is iedereen tussen de 27-97 jaar welkom. Iedereen die samen wilt leven, bescherming en geborgenheid zoekt en een steentje bij wil dragen is hiervoor geschikt. Een mix aan bewoners biedt mogelijkheden om ondersteuning te bieden aan elkaar en van elkaar te leren.

groep Lecture