woonkmaer.jpg

'Wij brengen mensen samen'.

Elk complex heeft een vernieuwende combinatie van woningen, hospitality units en lokale voorzieningen, waarbij de samenstelling en de omvang per locatie kan verschillen. Doordat de woningen verplaatsbaar zijn geeft het de mogelijkheid om mee te bewegen met de behoeften en (tijdelijke) mogelijkheden in de stad.

 

R way of living bestaat altijd uit vier verschillende onderdelen: R Living, R Way, R Stay & R Sharing.

Schermafbeelding 2021-06-08 om 10.59.21.

R Living

Woningen waarin iedereen tussen 27-97 jaar oud kan wonen. Naast eigen werkzaamheden, wordt er gemiddeld 4 uur per week besteed aan werkzaamheden binnen de community. Daarvoor wordt de huurprijs verlaagd.

 

De sterkere bewoners van R Living zijn, als grootste groep bewoners, de 'aanjagers' van de community die alle operationele processen onder controle houden. Ook bieden zij ondersteuning en balans, een ander netwerk en stabiliteit voor de meer kwetsbare bewoners van R Way.

Proosten op terras
 
Image by Kamila Maciejewska

R Way

Woningen waar mensen met een problematisch verleden of mensen met een beperking begeleid kunnen wonen.

 

Ook bewoners van R Way brengen een aandeel in de community door werkzaamheden te verrichten; tussen de 10 – 38 uur per week. Bovendien kunnen zij zich ontwikkelen in de hospitality branche.

 

Hiervoor zullen individuele afspraken gemaakt worden met de bewoner, gemeente/stad en begeleider. De afspraken zijn onderdeel van de huurovereenkomst; wonen, werken, leren, begeleiden.

 

R Stay

Kamers (short-stay & long-stay) voor iedereen die de stad tijdelijk bezoekt en deze door de ogen van lokale gemeenschappen wil zien. De nieuwe manier van hospitality, waar bezoekers van de stad écht deel uitmaken van een lokale community en zo de stad beter en ‘van binnen’ leren kennen. 

 

Er wordt verwacht dat een bezoeker minimaal 30 minuten iets bijdraagt aan R way of living. R Stay wordt draaiende gehouden door de bewoners van R Living en R Way.

Backpacker
 
Image by Hillary Ungson

R Sharing

Het kloppende hart van R way of living. R Sharing is de ruimte voor sociale ontmoeting, gesprekken, het delen van materialen, kennis en vaardigheden tussen de bewoners van het complex.

 

Daarnaast biedt de begane grond van het multifunctionele paviljoen de ruimte om een buurtfunctie te vervullen voor de bewoners rondom het concept (café, bibliotheek, galerij etc.). Deze functie zal in overleg met de buurt worden bepaald.